Byta elbolag

Jämför elpriserna redan idag Jämför elpriserna redan

De flesta tror att det är jobbigt att byta elbolag med en massa papper som skall skrivas på och skickas hit och dit. Men det stämmer inte. Ni kan tjäna flera tusenlappar genom att byta elbolag till ett som passar er och ert hushåll bättre. Det finns många anledningar till varför man ska byta elleverantör och ett av de bästa är att man kan bidra till miljön genom att välja miljömärkt el.

Allt fler hushåll upptäcker att det inte alls är speciellt svårt att byta elleverantör. Under det andra kvartalet i år var de 126 000 hushåll som bytte elbolag. Det är en ökning med hela 41 procent jämfört med samma period året innan. Det betyder att under det senaste året har över en halv miljon elkunder bytt bolag. Och det är framför allt priset som avgör vilket man väljer, enligt Energimyndigheten.

Dessvärre så sitter ca 30 procent av Sveriges elkunder med tillsvidare-avtal. Det betyder att man betalar det pris som elbolaget tycker att man ska betala och inte det lägsta.

Byt elbolag med 6 enkla steg:

  1. Ta fram er senaste elräkning.
  2. Kolla så att ni inte har ett bundet avtal.
  3. Kolla om ni har ett löpande eller fast pris (står ofta på baksidan).
  4. Kolla vilket elpris ni har idag (står ofta på baksidan).
  5. Gå in på internet och hitta en elpris jämförelsesida och följ anvisningarna.
  6. Kontakta det elbolag ni anser passar er bäst för att teckna nytt elavtal hos dom.

När man funderar på att byta elbolag bör man också fundera på om man vill ha ett fast, rörligt eller mixat elavtal. Skillnaden mellan olika elavtal kan ni läsa om här.